Сьогодні кондиціонер встановлений практично в кожному будинку, тому багато хто знає, що будь-який кондиціонер або будь-яке холодильне обладнання найчастіше працює на холодоагенті, яким виступає фреон або суміші інших газів, що мають спеціальні властивості. Холодоагент у кондиціонері призначений для охолодження повітряних потоків - саме завдяки йому і відбувається створення та підтримання оптимального температурного режиму в поміщенні. Тому, якщо відбудеться протікання холодоагенту, то вся система перестане функціонувати.

Під час виснажливої ​​спеки кондиціонер стає справжнім рятівником. Він вдень і вночі стоїть на варті мікроклімату в домі, але як і будь-яка інша техніка, вимагає до себе деякої уваги, без якої він може швидко вийти з ладу або втратити свою ефективність. Щоб цього не сталося, ознайомтеся з нашими рекомендаціями, які допоможуть уникнути багатьох проблем.

Говорячи про побутові кондиціонери, багато хто відразу згадує про прохолоду, яку ці пристрої здатні дарувати. Але насправді функціонал даної побутової техніки значно ширший. Завданням кондиціонера є підтримка оптимальних кліматичних умов у кімнаті, де його встановлено. Пристрій може не тільки охолоджувати повітря, але й прогрівати його, очищати, іонізувати та осушувати. Про те, як саме кондиціонер справляється з цими функціями, і для яких випадків оптимальний кожен з можливих режимів, ми й поговоримо у цій статті.

Найпопулярніша покупка літнього сезону – це спліт-система, яку також часто називають кондиціонером. І кількість брендів, під якими ці системи випускаються, збільшується з кожним роком, але при цьому фактично кількість виробників залишається незмінною. Суть у тому, що нові назви – це часто OEM-бренди.

Як правильно утилізувати кондиціонер

Купуючи будь-яку річ, будь то кліматична техніка, одяг або будь-який інший предмет побуту, ми рідко замислюємося про те, що будемо з нею робити, коли вона прийде в непридатність. Більшість побутових предметів ми просто викидаємо, але існує досить об'ємний перелік продукції, яку за законом ми зобов'язані здати на утилізацію. Адже збереження навколишнього середовища залежить від того, наскільки цивілізовано утилізуються і переробляються відходи. Особливо відповідально слід підходити до питань утилізації таких предметів як батарейки, старі монітори, телевізори, холодильники та кондиціонери.

Експлуатація кондиціонера в зимовий період: обігрів та охолодження при низьких температурах

Сучасні спліт-системи можна ефективно використовувати не тільки для порятунку від літньої спеки, а й для створення комфортного мікроклімату у квартирі взимку, якщо в цьому є необхідність. Однак, включаючи його в холодну пору року, слід враховувати ряд важливих нюансів - це дозволить забезпечити безпечну та надійну роботу системи.

Вибір кондиціонера: що вони можуть і на що звернути увагу перед покупкою

Кондиціонери - незамінна річ у побуті, якщо належним чином підібрати параметри пристрою, а потім правильно його встановити. І тут якраз починаються проблеми, тому що про кондиціонери складено стільки міфів, що легко можна будь-кого збити з пантелику.

Правильне кондиціонування квартири

Системи кондиціонування повітря дозволяють створити в житлових приміщеннях оптимальний мікроклімат: збалансувати співвідношення температури та вологості, а також позбавити повітря від пилу та мікроорганізмів. Саме виходячи з міркувань комфорту і вибирають кондиціонер для квартири.

Пошук

Наші телефони

Графік роботи

  • Пон. - П'ят.
  • Субота
  • Неділя
  • 09.00 - 19.00
  • 09.00 - 15.00
  • вихідний