Бренди кондиціонерів: преміум, економ, OEM — як в цьому розібратися?

Найпопулярніша покупка літнього сезону – це спліт-система, яку також часто називають кондиціонером. І кількість брендів, під якими ці системи випускаються, збільшується з кожним роком, але при цьому фактично кількість виробників залишається незмінною. Суть у тому, що нові назви – це часто OEM-бренди.

Усі бренди кондиціонерів можна розділити на дві групи: перша - бренди, що мають власні заводи та наукові дослідні центри; друга – OEM-бренди – це коли власник певної торгової марки розміщує замовлення на виробництво кондиціонерів на заводі-виробнику під своїм брендом. OEM бренд може часто міняти завод виробника обладнання.

OEM (англ. original equipment manufacturer) — виробник комплектного обладнання, тобто збірного, що комплектується з окремих готових частин, вироблених іншими підприємствами. При цьому хто є розробником, конструктором, проєктантом комплектуючих, що входять до кінцевого комплектного виробу, так і самого виробу, не є принциповим: ним може бути як власне OEM, так і стороння компанія.

Збираються ці кондиціонери на сторонніх заводах. Замовлення розміщуються переважно в Китаї, а виконують їх часто виробництва-гіганти - Gree, Midea та Haier. Частина обладнання може виготовлятися на маловідомих підприємствах – у цьому випадку важко спрогнозувати якість.

Класифікація кондиціонерів

З метою зайняти якнайбільше ніш на ринку, виробники випускають відразу кілька серій у різних цінових категоріях (які також відрізняються надійністю), збираючи їх під одним брендом. Таким чином, дуже часто бюджетна модель популярної японської компанії може відрізнятись у гірший бік від топового кондиціонера виробленого в Китаї.

Провести однозначний поділ торгових марок за якістю складно, проте при виборі можна дотримуватись такої класифікації:

  • Преміум-клас. До цієї групи в основному входять японські бренди. Ці виробники мають власні виробництва з ефективною системою контролю кожного етапу виготовлення.
  • Середній клас. Сюди входять моделі від більшості популярних виробників, які давно працюють на ринку клімат-систем. Кондиціонери із цієї групи не завжди збираються на власних виробництвах, проте сторонні замовлення розміщуються на перевірених підприємствах. Таким чином, сюди можна віднести низку OEM-брендів відомого походження, якість продукції яких залишається стабільною.
  • Бюджетні. До цієї групи відносяться як нові, так і відомі OEM-бренди, які маскуються під реальних виробників. Таке обладнання збирається на виробництвах у Китаї.

Найбільш популярними, зважаючи на їх доступну ціну, є OEM-бренди.

Кондиціонери преміум-класу

Перша група складається з кондиціонерів, виготовлених японськими компаніями. Найвідоміші з них бренди: Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy, Daikin, Fujitsu, General, Toshiba.

Кондиціонери преміум-класу приваблюють відмінними споживчими характеристиками та розвиненими захисними системами. Вартість обладнання з потужністю 2,0 кВт із цієї групи стартує від 20-25 тисяч гривень. За таку ціну можна придбати спліт-систему, яка має такі переваги:

  • Довгий термін бездоганної експлуатації. Як показує аналіз ринку, у гарантійний період заводські дефекти виявляються у 0,1-0,3% кондиціонерів. Якщо дотримуватись правил використання та проводити регулярне обслуговування, обладнання справно працюватиме до 15 років.
  • Наявність високотехнологічних захисних систем, які запобігають неправильному використанню. Таким чином, у разі виявлення небезпечної ситуації обладнання вимикається.
  • Стабільна та безшумна робота, великий діапазон температур.
  • Компактні розміри та стильний дизайн.

Розглянемо переваги кондиціонерів деяких із брендів.

Mitsubishi Heavy

Збирається продукція цього бренду в Японії та Таїланді. Ці кондиціонери - вибір тих, хто бажає отримати моделі нормальної якості за прийнятну суму. У напівпромислових моделях встановлюються ротаційні компресори, що дозволяє збільшити довжину траси до 50 м. В асортименті також є мультизональні системи VRF.

Daikin

Обладнання цього виробника на крок попереду завдяки використанню високоякісних елементів. Крім того, кондиціонери оснащені системою самодіагностики, яка виконує перевірку на кількох рівнях. У багатьох моделях Daikin вже використовується найсучасніший холодоагент R32, який не завдає шкоди озоновому шару планети.

Fujitsu General

Виробник випускає продукцію під марками General та Fujitsu. Експлуатаційні характеристики обох торгових марок практично ідентичні, є невеликі відмінності у вигляді. Моделі Fujitsu в основному поставляються в азійські країни та мають лаконічний дизайн, а General Fujitsu — до Європи, тому відрізняється яскравим оформленням.

Новинки цього бренду оригінально виглядають та оснащені найновішими технологіями, які ефективно знезаражують атмосферу в кімнаті. УФ-випромінювачі та іонізатор усувають шкідливі мікроорганізми, іонізують повітря. Фільтри обладнання очищаються самостійно, що полегшує догляд. Проводити очищення вручну достатньо раз на рік.

Кондиціонери середнього класу

У цю групу входить обладнання, яке ненабагато поступається моделям преміум-класу. Відмінності полягають у дещо більшому рівні шуму, не такої розвиненої захисної системи самодіагностики. До середнього класу належать моделі великої кількості торгових марок, серед яких є й OEM-бренди. Найбільш популярними вважаються Electrolux, Cooper&Hunter та інші.

Electrolux

Цей бренд можна назвати одним з найстаріших і найшанованіших серед виробників побутової техніки. Виробник випускає обладнання із різними функціональними можливостями. Кондиціонери цього бренду відрізняються якісним складанням, енергоефективністю, стильним дизайном, великим набором функцій.

Cooper&Hunter

Хоч бренд зареєстрований у США, кондиціонери цього виробника переважно збираються у Китаї. Бренд дуже добре зарекомендував себе на світовій арені та став по-справжньому народним вибором в Україні. Кондиціонери цього виробника можуть похвалитися різноманітним візуальним оформленням, якісною системою фільтрації повітря, екологічно безпечним холодоагентом та досить низьким рівнем шуму.

Бюджетні кондиціонери

У третій групі спостерігається великий розкид за ціною та якістю. Сюди входить продукція як китайських виробників, так і OEM-брендів: Ballu, AUX, Gree, Pioneer, Daewoo, Beko, Whirlpool, Scarlett, Vitek та інших ТМ.

При виборі спліт-системи цієї категорії в першу чергу слід звертати увагу на такі критерії:

  • наскільки відомий бренд;
  • чи надається сервісна підтримка;
  • чи є інформація про завод-виробник;
  • як зарекомендувало себе обладнання (реальні відгуки споживачів).

Обладнання OEM-брендів, що входить до третьої групи та зібране на великих китайських заводах, має гарну якість і може стати оптимальним вибором, якщо бюджет обмежений. Стабільна робота кондиціонера можлива у вузькому температурному діапазоні. Однак при використанні спліт-системи лише влітку, цей мінус не має значення.

Попри те, що обладнання OEM-брендів збирається на сторонніх заводах-виробниках, такі кондиціонери можуть бути не гіршими за моделі відомих торгових марок, що виготовляють спліт-системи самотужки. Але більше довіри зазвичай викликають виробники, які успішно продають свою продукцію щонайменше 5 років.



Пошук

Наші телефони

Графік роботи

  • Пон. - П'ят.
  • Субота
  • Неділя
  • 09.00 - 19.00
  • 09.00 - 15.00
  • вихідний