Правильне кондиціонування квартири

Правильне кондиціонування квартири

Системи кондиціонування повітря дозволяють створити в житлових приміщеннях оптимальний мікроклімат: збалансувати співвідношення температури та вологості, а також позбавити повітря від пилу та мікроорганізмів. Саме виходячи з міркувань комфорту і вибирають кондиціонер для квартири.

Як вибрати кондиціонер

Перше, що треба зробити при виборі - визначити теплові навантаження: на яку сторону виходять вікна квартири, скільки осіб проживає, чи є комп'ютер е в кімнаті та інше. Далі необхідно з'ясувати параметри електромережі квартири - недостатня потужність мережі веде до численних неприємностей.

Зверніть увагу й на те, що купуючи кондиціонер у звичайному магазині побутової техніки, ви ризикуєте не отримати бажаний рівень комфорту: запропонувати спосіб кондиціювання, який оптимально підходить саме для вашої квартири, зможе лише фахівець, а продавці магазину зазвичай не мають подібної вузької спеціалізації. Магазини тільки продають - куплену техніку вам доведеться або встановлювати самостійно (що неможливо без досвіду і спеціального інструменту), або звертатися до «шабашників» - в будь-якому випадку якість установки може постраждати. Помилки в монтажі викликають проблеми з гарантійним ремонтом та можуть привести до виходу зі строю навіть найдорожчу та якісну техніку.

Неправильно підібраний та неправильно встановлений кондиціонер поширює охолоджене повітря нерівномірно, а це веде до утворення в кімнаті зон дискомфорту та протягів. В ідеалі кондиціонер потрібно вибирати ще на стадії ремонту квартири або при складанні дизайн-проєкту, звернувшись при цьому до фахівця.

Моноблок чи спліт-система?

У більшості випадків вам належить зробити вибір між віконним моноблоком та спліт-системою, але ставити моноблок, незважаючи на демократичну ціну, не рекомендується. Річ у тому, що при установці віконних кондиціонерів потрібно підготуватися до цілого ряду несподіванок. А основним недоліком віконного кондиціонера є підвищений шум.

Віконний моноблок

Віконний моноблок

Таким чином, найефективнішим способом створення у квартирі гідного клімату є вибір спліт-системи. Спліт-система являє собою один зовнішній блок, який встановлюється на зовнішній стіні або балконі, і один внутрішній. Основне джерело шуму - компресор - знаходиться в зовнішньому блоці, тому внутрішній блок кондиціонера працює практично безшумно.

Якщо у квартирі передбачається одночасно кондиціонувати дві-три кімнати з рівномірними тепловими навантаженнями, ідеально підійде спліт-система канального типу. Її внутрішній блок встановлюється за підвісною стелею, а розподіл охолодженого повітря здійснюється по системі повітроводів, які розміщуються над стелею або ж за декоративними елементами. Крім того, у канального кондиціонера є можливість подачі свіжого повітря з вулиці в обсягах, необхідних для повноцінної вентиляції.

Спліт-система канального типу

Спліт-система канального типу

Якщо ж у квартирі підвісних стель немає, можна встановити відразу декілька спліт-систем настінного типу, по одній на кожну кімнату. На сьогодні це найпоширеніший тип побутових кондиціонерів, його випускають абсолютно всі відомі компанії. Настінні спліт-системи добре підходять для квартир з нерівномірним тепловим навантаженням, наприклад, коли вікна орієнтовані на різні сторони світу - виходять і на сонячну, і на тіньову сторону. За допомогою таких кондиціонерів мікроклімат в кожній кімнаті може регулюватися індивідуально.

Спліт-система

Спліт-система

Мінус такого способу кондиціонування - зовнішніх блоків буде стільки ж, скільки й внутрішніх, а це псує зовнішній вигляд будинку. Найбільш серйозно це позначається на тих будинках, які знаходяться в центрі міста і є пам'ятками архітектури. Крім того, кілька розташованих поруч зовнішніх блоків на стіні будинку можуть привернути увагу злодіїв-домушників.

Для розв'язання цієї проблеми можна використовувати мультіспліт-систему - один зовнішній блок допускає, в залежності від виробника і моделі, використання від 2 до 9 внутрішніх. На жаль, така система або тільки охолоджує повітря, або тільки нагріває - робити це одночасно вона не вміє. Так само як і спліт, мультіспліт-система працює майже безшумно, може складатися з різних типів внутрішніх блоків і, в цілому, є хорошим вибором для квартири.

Мультіспліт-система

Мультіспліт-система

Ефективна робота системи кондиціонування дозволяє підтримувати комфортні температурні умови в приміщеннях незалежно від погоди на вулиці. Але щоб забезпечити таку роботу, необхідно правильно підібрати кліматичне обладнання та грамотно виконати монтаж системи кондиціонування.



Пошук

Наші телефони

Графік роботи

  • Пон. - П'ят.
  • Субота
  • Неділя
  • 09.00 - 19.00
  • 09.00 - 15.00
  • вихідний